Jedan od novogodišnjih poklona koji sam dobila je kuvar. Već sam pisala o tome koliko sam oduševljena jer je zaista riznica dobrih i lakih recepata. Tu sam pronašla recept i za picete sa rukolom. U originalu bi trebalo da se stavi pršuta ali ja sam morala da raspolažem sredstvima koje imam. Parola snađi se :D. U skladu sa trenutnim budžetom sam kombinovala namirnice. Rukola nije skupa. Sećate se onog slatkog dućana koji sam pominjala. E pa, u njemu sam našla mladu rukolu za 6o dinara, i to punu kesicu. Rukola ima specifičan ukus i ne treba preterivati sa njom. Ali je svakako zdrava pa ja volim da je koristim s vremena na vreme. Testo za picete je takođe iz te knjige i to osnovno testo za picu, ali o tome ću napisati poseban post.
SASTOJCI :
Za testo :
5oo gr oštrog brašna,
2 kesice kvasca sa brzim dejstvom,
1 kašičica soli,
2 supene kašike maslinovog ulja,
36o ml mlake vode.
Za nadev :
oko 5o gr listića divlje rukole,
1oo gr pečenice,
1oo gr trapista ili mocarele.
PRIPREMA :
U vanglu stavite brašno, kvasac i so. Dodajte vodu i maslinovo ulje, pa zamesite testo. Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i mesite ga dok ne postane glatko.
Vanglu nauljite pa prebacite loptu od testa. Prekrijte testo nauljenom providnom folijom i ostavite ga da se udvostruči.
Kada je testo naraslo prebacite da na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjite ga oklagijom na 5 mm debljine. Čašom vadite krugove za picete. Kada završite pokupite testo i ponovo ga razvijte. I tako sve dok ne utrošite svo testo.
Svaki krug premažite pelatom ili kečapom. Rukolu iseckajte, ako su mali listovi ne morate, i stavite po malo na svaki krug. Preko rukole rasporedite seckanu pečenicu. Trapist izrendajte i stavite po malo na svaki krug, preko pečenice.
Poređajte picete na nauljene plehove i ostavite ih 2o minuta da narastu.
Rernu zagrejte na 2oo C i pecite ih 12~15 minuta ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
Picete možete zamrznuti u manjim turama i pre služenja ih samo podgrejte u rerni.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар