Posna španska pita je ukusno i brzo pecivo. Možete je spremiti za doručak ili večeru a dobro prolazi i kao slavsko predjelo. Čak iako ne postite, a u kući nemate jaja, možete je spremiti i uživati u divnom kukuruznom pecivu. Ovih dana sam u fazonu posnih đakonija zbog uskršnjeg posta. Dakle, ako postite i nemate ideju šta za večeru evo predloga :D. Od ove smese možete napraviti i slane mafine.
SASTOJCI :
Odnosi se na šoljice za kafu.
3 šoljice brašna,
3 šoljice kukuruznog brašna,
3 šoljice ulja,
kašičica soli,
1 prašak za pecivo,
3 kisela krastavčića,
2 crvene kisele paprike,
nekoliko maslina po želji,
rendana šargarepa po želji.
PRIPREMA :
Sve suve sastojke izmešati.
Dodati ulje i kiselu vodu i špatulom sjediniti.
Krastavčiće i papriku sitno iseckati pa dodati u testo.
Ako želite dodajte i masline iseckane i rendanu svežu šargarepu.
Možete dodati i 2oog biljnog sira, biće ukusnija.
Obložite pleh pek papirom ili ga nauljite i izručite testo za špansku pitu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 2o minuta ili dok lepo ne porumeni.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар