Čokoladna salama je izuzetno fini kolač. Iako je priprema prilično jednostavna mislim da ne postoji neko ko je ne voli. Postoji dosta varijanti, sa keksom, orasima, bademima, želeom itd, a ja sam opredelila za plazmu keks. Jer, plazmi se ne može odoleti :D. Neću vas daviti više, jedva čekam da sa vama podelim recept :).
2 jaja,
25og šećera,
1 vanilin šećer,
3oog mlevenog plazma keksa,
1o komada cele plazme.
Šećer u prahu.
PRIPREMA :
Jaja penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, oko minut.
Kuvati na pari oko 7 minuta uz neprestano mešanje, pa dodati čokoladu.
Skloniti sa šporeta i mešati dok se čokolada ne istopi.
Dodati melveni keks i izmešati.
Plazmu izlomiti i ubaciti u smesu.
Sve lepo izmešati.
Na providnu foliju prebaciti pola smese i mokrim rukama oblikovati valjak.
Preklopiti foliju i još malo izvaljati da oblik bude kao salama.
Postupak ponoviti i sa drugim delom smese.
Držati u frižideru nekoliko sati a pre šečenja je poželjno da odstoji u zamrzivaču pola sata.
Kada je izvadite iz folije uvaljajte je u šećer u prahu pa secite.
Нема коментара:
Постави коментар