четвртак, 12. март 2015.

ČOKOLADNA SALAMA OD PLAZMA KEKSA

Čokoladna salama je izuzetno fini kolač. Iako je priprema prilično jednostavna mislim da ne postoji neko ko je ne voli. Postoji dosta varijanti, sa keksom, orasima, bademima, želeom itd, a ja sam opredelila za plazmu keks. Jer, plazmi se ne može odoleti :D. Neću vas daviti više, jedva čekam da sa vama podelim recept :). 
SASTOJCI :
2 jaja,
25og šećera,
1 vanilin šećer,

1oog čokolade,
3oog mlevenog plazma keksa,
1o komada cele plazme. 
Šećer u prahu.

PRIPREMA :
Jaja penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, oko minut.
Kuvati  na pari oko  7 minuta uz neprestano mešanje, pa dodati čokoladu.
Skloniti sa šporeta i mešati dok se čokolada ne istopi.
Dodati melveni keks i izmešati.
Plazmu izlomiti i ubaciti u smesu.
Sve lepo izmešati. 

Na providnu foliju prebaciti pola smese i mokrim rukama oblikovati valjak.
Preklopiti foliju i još malo izvaljati da oblik bude kao salama.
Postupak ponoviti i sa drugim delom smese.
Držati u frižideru nekoliko sati a pre šečenja je poželjno da odstoji u zamrzivaču pola sata.
Kada je izvadite iz folije uvaljajte je u šećer u prahu pa secite.
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na PLAZMA ROLAT SA EURO KREMOM.

Нема коментара:

Постави коментар