уторак, 29. април 2014.

BRZE PIROŠKE SA SIROM

Kada pomislim na piroške sa sirom krene mi voda na usta. Ali često mi se dešava da kad ih kupim one budu masne što mi se nikako ne sviđa. Sva ta masnoća mi smeta za želudac pa sam pre nekoliko godina rešila sama da ih spremam i moram vam priznati da tada i nisam bila vešta u mešenju testa :). Ove piroške se izuzetno lako i brzo pripremaju i kao što rekoh ne morate znati da mesite i  ako pratite meru i uputstvo sigurno će vam dobro ispasti :D. Ne treba vam puno vremena, ne treba vam ni iskustvo, samo malo dobre volje i sami ćete se iznenaditi sa kojom lakoćom i brzinom ćete dobiti najbolje piroške sa sirom :).
 Spolja hrskave, unutra vazdušaste ove piroške sa sirom za tili čas, za koliko se i spreme, osvajaju svoje degustatore :D
SASTOJCI :
3 jaja,
4oo gr brašna,
5oo gr sitnog sira,
1 prašak za pecivo,
2 kašičice soli,
ulje za prženje. 
PRIPREMA :
Pomešati brašno sa praškom za pecivo. U vanglu sa brašnom ubaciti jaja, sir i posoliti. Mesiti testo dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Izvaditi testo na pobrašnjenu površinu pa iseći pravougaonike debljine oko o,5 cm.
Piroške spuštati u vrelo ulje i pržiti dok ne dobiju zlatno rumenu boju sa obe strane. Nije potrebno da stoje pre prženja niti je potrebno da se cede od viška masnoća. Čim se izvade iz posude za prženje spremne su za njupanje :D 
Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na PICA LEPINJE.

11 коментара:

  1. Одговори
    1. Ne preporučjem jer je pavlaka kad se zamesi vodenastija. Mada, možete da probate pa da dodate još brašna :)

      Избриши
  2. Dali moze neki drugi sir? Preneo sam recept mami sutra ce da pravi tkd javljam kako je ispalo :)

    ОдговориИзбриши
  3. POZDRAVLJENI!
    Veoma mi se sviđaju vaši recepti,ali nikada ne objavite kakvo brašno da bude.Ostro ili mekano.LEP POZDRAV.

    ОдговориИзбриши
  4. Преждерах се и сад ми мука, хвала :)

    ОдговориИзбриши