U svečanim trenucima volim da mi trpeza bude šarenolika. Pored ukusa volim da se igram i dekoracijom hrane pa ona svojim izgedom mami da se proba :). Ružice od testa uvek dobro prođu a posebno kada su punjene zeljem i sirom ili spanaćem. Nije ih teško naparviti, šta više, izuzetno je lako i ako se još niste oprobali u mešenju testa probajte sa kupovnim lisnatim :D.
SASTOJCI :
Za testo :
500 gr brašna,
1 jaje,
sveži kvasac,
100 ml ulja,
300 ml mleka,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera.
Za fil :
2 veze zelja ili 2oo gr kuvanog spanaća,
15o gr sira,
kašičica soli,
1 jaje.
PRIPREMA :
Sipati brašno u dublju posudu i ubaciti jedno jaje, izmrviti kvasac direktno u brašno, dodati ulje, so, šećer i mleko i umesiti. Staviti testo na toplo mesto da bi se diglo od 45 minuta do 1h.
Testo za ružice podeliti na 12 loptica. Zelje očistiti i iseći drške pa prokuvati dok ne proključa da omekša.
Testo za ružice podeliti na 12 loptica. Zelje očistiti i iseći drške pa prokuvati dok ne proključa da omekša.
Procedite zelje i iseckajte ga sitno pa ga pomešajte sa sirom i jajetom i posolite.
Svaku lopticu razvucite u krug i zasecite ga na 4 strane ali da ne ne dirate sredinu.
Na sredinu stavljajte po kašiku fila pa zatvarajte unakrsno listovima testa.
Na sredinu stavljajte po kašiku fila pa zatvarajte unakrsno listovima testa.
Ružice od testa sa zeljem ređajte u podmazan pleh ili na pek papir i ostavite ih da odstoje još 15 minuta. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 2oo C 25~3o minuta.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na ZELJANICA BEZ KORA.
Нема коментара:
Постави коментар