уторак, 26. мај 2015.

TORTA ČOKOLADNA KRALJICA

Torta satkana od tri vrste čokolade mami uzdahe i budi sva čula. Kao što joj samo ime kaže, prava je čokoladna rapsodija. Kraljevski ukus koji miluje nepca. Ako volite čokoladu verujem da će vam se dopasti. Na mom sajtu je već postojala ova torta, ali pošto smo ga ugasili red je da je ubacim i ovde. Nije teška za pripremu, jedino se morate naoružati strpljenjem dok se stegne. Zato je najbolje napravite uveče da bi već ujutru uživali u bogatom ukusu :).
SASTOJCI :
Za koru :
4 jaja,
4 kašike šećera,
2 kašike brašna,
4 kašike kakaa,
1 prašak za pecivo,
3~4 kašike likera od čokolade.

Za fil :
600 ml slatke pavlake,
200g crne čokolade,
200g mlečne čokolade(najbolje milka),
200g bele milka čokolade.
Mlečna čokolada za dekoraciju.

PRIPREMA :
Koru možete spremiti i poslednju jr se filovi hlade nekoliko sati.
Odvojiti belanca od žumanaca.
Umutitit belanca sa šećerom u čvrst šlag.
Dodavati jedno po jedno žumance i dalje muteći.
Prosejati brašno, prašak za pecivo i kakao i špatulom ili varjačom lagano umešati.
Koru izliti u kalup obložen pek papirom (28cm najviše).
Ako želite veću tortu tj veći kalup stavite duplu meru svega.
Pecite koru u zagrejanoj rerni na 180 C oko 10~15 minuta.
Proverite čačkalicom da  li je gotova.
Liker ili bejlis pomešajte sa malo vode i porskajte tortu.
Slatku pavlaku podelite na tri dela (po 200 ml).
Svaki deo pomešajte sa po jednom vrstom čokolade.
Na pari otopite sva tri fila, jedan po jedan. 
Ostavite filove da se lepo ohlade (ovo je vrlo bitno) u frižideru.
Umutite svaki fil mikserom po nekoliko minuta dok ne dobijete lep krem.
Ako želite jači ukus čokolade u tom slučaju i ne morate mutiti, možete ih odmah premazati preko kore.

Filujte koru prvo tamnim kremom, zatim filom sa mlečnom čokoladom i na kraju sa belim.
Ukrasite tortu izrendanom mlečnom čokoladom.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKOLADNI KOLAČ.


Нема коментара:

Постави коментар