четвртак, 21. мај 2015.

ČOKOLADNI KOLAČ

Pre neki dan sam pravila čokoladne mafine sa jagodama, pa mi je sinula ideja da bih od te smese (samo duple) mogla da napravim čokoladni kolač. Negde sam probala čokoladni kolač sa prelivom i od tada mi je listi za spremanje. Mnogo nam se svideo i sa uživanjem smo ga poručkali. Toliko je ukusan, i za divno čudo nije preterano težak, da ću ga uskoro opet napraviti :). 
SASTOJCI :
4 jaja,
200g crne čokolade,
150g margarina,
200g šećera,
200 ml mleka,
1 prašak za pecivo,
300g brašna.

Za preliv :
300 ml slatke pavlake,
2 pune kašike šećera,
200g čokolade,
100g maragarina,
100 ml mleka.

PRIPREMA :
Jaja penasto umutite sa šećerom.
Dodajte mleko i mutite dok se šećer ne rastopi.
Čokoladu rastopite sa margarinom i dodajte u smesu sa jajima kada se malo prohladi.
U brašno umešajte prašak za pecivo i dodajte smesi.
Po želji možete dodati jednu, do dve; narendane korice narandže. To će kolaču dati osvežavajuću notu.
Sve lepo promešajte i smesu izlijte u pleh (32x25 cm ili neki slične veličine).
Pecite kolač na na 220 C oko 15 minuta, ali sve zavisi od vaše rerne (proverite čačkalicom da li je gotovo).
Ostavite kolač da se prohladi pa ga isecite na kocke.
Slatku pavlaku i šećer stavite na ringlu da proključa.
Sklonite sa šporeta i dodajte maragrin i čokoladu.

Mutite mikserom da se sve lepo sjedini.
Ostavite da se prohladi, pa dodajte hladno mleko.
Mutite preliv dok ne dobijete glatki krem.
Prelijte krem preko kocki od čokolade.
Možete ga ohladiti pre služenja, a možete ga poslužiti i dok se krem ne stegne :).
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČOKOLADNI MAFINI SA JAGODAMA.

Нема коментара:

Постави коментар