Pica pužići su odlična večera i za dečicu i za odrasle. Sama priprema nije komlikovana a i ni sastojci nisu skupi. Možete staviti šta volite, šunku ili parizer, čak i sitno seckane viršlice. Kombinacija je bezbroj. Uz jogurt ili pavlaku se odlično slažu. Možete ih i zamrznuti pa ih peći po potrebi. Svakako preporučujem da probate.
SASTOJCI :
600g oštrog brašna,
100g margarina,
prstohvat soli,
1 prašak za pecivo,
350 ml mleka.
150g šunke,
100g trapista,
kečap,
origano.
PRIPREMA :
Brašno, prašak za pecivo i so pomešajte.
U mleko dodajte trećinu brašna i varjačom ga umutite.
Dodajte na kockice iseckan margarin direktno iz frižidera.
Rukama umestite glatko testo postepeno dodavajući ostatak brašna.
Na pobrašnjenoj radnoj površnini razvucite testo veličine 60 x 30 cm.
Premažite u tankom sloju kečapom.
Pospite origano, količina je proizvoljna ali ne preterujte.
Iseckajte šunku, izrendajte trapist.
Rasporedite ih po testu.
Urolajte testo po dužoj strani.
Pre sečenja vam preporučujem da rolat stavite u zamrzivač na pola sata, mada ako nemate vremena i ne morate.
Tako fil neće ispadati.
Isecite oko 22~25 pužića.
Poređajte ih u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 25 minuta.
Poslužite ih tople ili hladne, svakako su lepi.
Нема коментара:
Постави коментар