Kao i čizkejk, tiramisu se pravi od maskarpone sira ali se u nedostatku istog može improvizovati :). Tiramisu je čuveni italijanski kolač u kojem najviše uživaju ljubitelji kafe. Ja sam pronašla verziju za pripremu ovog divnog kolača koja nije ni skupa ni zahtevna, tako da se često može naći na mojoj trpezi.
3oo gr piškota,
3oo ml kafe,
5oo ml slatke pavlake,
2oo gr namaza (krem sir, vaj krem...),
15o gr šećera u prahu,
3 kašike kakaa,
1 kesica vanilin šećera.
PRIPREMA :
Skuvati kafu i ostaviti da se ohladi.
Mikserom umutiti slatku pavlaku sa vanilin šećerom i prah šećerom da bi se dobio fil za tiramisu.
Kada fil postane čvrst dodati mlečni namaz (sirko, vaj krem...) i još malo mutiti.
Piškote umakati u kafu i slagati u pleh, pa preko staviti fil za tiramisu, pa opet piškote i tako dok se materijal ne potroši.
Na vrhu tiramisu kolača treba da budu piškote koje pospemo kakaom.
Tiramisu ostaviti u frižider da se dobro ohladi.
Mikserom umutiti slatku pavlaku sa vanilin šećerom i prah šećerom da bi se dobio fil za tiramisu.
Kada fil postane čvrst dodati mlečni namaz (sirko, vaj krem...) i još malo mutiti.
Piškote umakati u kafu i slagati u pleh, pa preko staviti fil za tiramisu, pa opet piškote i tako dok se materijal ne potroši.
Na vrhu tiramisu kolača treba da budu piškote koje pospemo kakaom.
Tiramisu ostaviti u frižider da se dobro ohladi.
Pre služenja tiramisu isecite na kocke.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na ČIZKEJK SA PIŠKOTAMA.
Нема коментара:
Постави коментар