субота, 6. децембар 2014.

PEČENE PAPRIKE U ULJU

Zimi volim da ručkam salatu sa pečenim paprikama. Dok moj muž uz pasulj voli da ručka crni luk ja uživam u kombinaciji pasulja sa belim lukom i paprikama. Uvek kada njegovi roditelji peku paprike za ajvar oni ostave i nekoliko paketa pečenih paprika za salatu. S obzirom da se u ovu salatu stavlja sveži bel luk ona je izizetno zdrava u zimskom periodu jer beli luk je odličan za borbu protiv virusa i za imunitet.  Što se paprika tiče, možete koristiti bilo koje, babure, šilje, zelene, žute, crvene, ali imajte na umu da što su mesnatije to su lepše. 

SASTOJCI :
5~7 pečenih paprika,
so po ukusu (ja stavim 2 kašičice),

kašičica šećera,
2~3 čena belog luka,
1oo ulja,
3~4 čepa sirćeta.

PRIPREMA :
Ako nemate pečene paprike potrebno ih je predhodno ispeći. Stavite ih u pleh i ispecite u rerni. Kada su ispečene prebacite ih u neku šerpicu sa poklopcem. Ovo će vam olakšati ljušćenje.
Ohlađene paprike oljuštite  i složite ih u posudu za salatu i malo ih posolite.
Možete ostaviti drške ili ih skinuti.


Beli luk sitno iseckajte. Prelijte paprike uljem i sirćetom i dodajte šećer i beli luk. Promešajte i ostavite da odstoji u frižideru pre služenja. Tako je lepša. Probajte malo, možda vama neće biti dovoljno sirćeta pa dodajte ako je potrebno.
Možete napraviti i veću količinu ove salate jer ona može stajati u frižideru i do nedelju dana.
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na VITAMINSKA SALATA.

Нема коментара:

Постави коментар