петак, 5. децембар 2014.

POSNA MUSAKA

Vreme je posta pa da ne bude da postavljam samo mrsne recepte evo jednog glavnom jela. Posna musaka je odlično vegetarijansko jelo koje možete jesti za vreme ručka ako postite. Naravno, pod uslovom da volite šampinjone. Ako ih ipak ne volite probajte sa sojom.
SASTOJCI :
1 praziluk,
1 šargarepa,
1oo gr pirinča,
4oo gr šampinjona,

1 kg krompira,
so po ukusu,
kocka supe od povrća,
začini po ukusu (ja stavljam origano),
ulje ili margarin za prženje povrća po potrebi.

PRIPREMA :
Praziluk iseckati i ubaciti u šerpu da se proprži dok ne omekša.
Izrendati šargarepu i ubaciti u istu šerpu i nastaviti sa dinstanjem postepeno dodajući vodu.
Zatim dodati pečurke, pomešati sa šargarepom i prazilukom, ubaciti izlomljenu kocku supe od povrća i dinstati još 5 minuta.

Dodati prethodno opran pirinač i začine i dinstati još 2 minuta.
Fil za musaku sa pečurkama skloniti sa plotne i ostaviti da se prohladi.
Oljuštiti krompir i iseckati ga na kolutove.
U posudu u kojoj će se musaka sa pečurkama kuvati složiti polovinu krompira da prekriju dno.
Preko krompira rasporediti celu količinu fila.
Preostalu količinu krompira poređati preko fila.
Pre kuvanja musaku sa pečurkama preliti vodom da voda bude malo preko drugog sloja krompira. 
Zapeći u rerni na 200 stepeni 1 - 2 sata.
Prijatno! 


Ne propustite i ovaj recept! Klik na PREBRANAC.

Нема коментара:

Постави коментар