Bavarsko pecivo ima specifičan izgled i ukus. Poznato je po tome što se prvo kuva pre pečenja. Pre nego što sam se upustila u tu avanturu mislila sam da je priprema zahtevna, međutim nije. Lako se sprema i vrlo brzo je na stolu. Za bavarske kifle nije potrebno da testo naraste tako da od onog momenta kada krenete da mesite za nekih pola sata možete da uživate u svežem, toplom pecivu :).
SASTOJCI :
8oog brašna tip 4oo,
2oo ml vode,
2oo ml mleka,
1 kockica kvasca,
5o ml ulja,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli.
2 L vode,
6 kašika sode bikarbone,
1 kašika soli.
PRIPREMA :
U vangli pomešajte vodu i mleko.
Dodajte izmrvljen kvasac i kašičicu šećera.
Promešajte da se kvasac rastopi.
Dodajte trećinu brašna i kašikom sjedinite.
Zatim dodajte još brašna i posolite.
Dodajte ulje i ostatak brašna i umesite glatko testo.
Odmah prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu i mesite još malo.
Podelite testo na jufke. Nije bitno kolike će vam jufke biti, neko voli veće neko manje, bitno je da budu približne veličine.
Nauljite radnu površinu i na njoj razvijajte kifle.
Svaku jufku rastanjite oklagijom i to tako što će vam gornji kraj biti uži, zatim ih zarolajte.
Dok pripremate testo stavite vodu sa sodom da se kuva.
Kada provri ubacite po dve, tri kifle i kuvajte ih 2~3 minuta sa obe strane.
Na lepo
nauljen pleh vadite bavarske kifle iz vode.
nauljen pleh vadite bavarske kifle iz vode.
Dok se kifle kuvaju zagrejte rernu na 2oo C.
Pre pečenja ih na nekoliko mesta zasecite oštrim nožem.
Po želji ih možete posuti susamom, lanom ili krupnom morskom soli.
Bavarske kifle se peku oko 2o minuta ili dok ne dobiju onu prepoznatljivu braon boju.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар