Njihovo veličanstvo kiflice svi vole! Sa njima ste uvek sigurni, ma kakve god goste da očekujete, da ćete zadiviti i najveće gurmane. Mogu se puniti sa raznim sastojcima, mogu biti i slane i slatke i uvek će se pojesti u rekordnom roku :D. Ja sam ovog puta dodala zelje u sir i nisam porešila jer su zaista fenomenalne!
SASTOJCI :
1 kg brašna
1 kocka svežeg kvasca,
4oo ml mleka,
1oo ml vode,
15o ml jogurta,
1oo ml ulja,
1 kašika šećera,
2 kašičice soli.
1 kocka svežeg kvasca,
4oo ml mleka,
1oo ml vode,
15o ml jogurta,
1 kašika šećera,
2 kašičice soli.
Fil :
6oo gr sitnog sira,
3 veze zelja ili blitve.
Po želji premaz od jednog jaja sa kašikom pavlake i susam za posipanje.
PRIPREMA :
Prvo stavite kvasac sa vodom, šećerom i jednom kašikom brašna da nadođe.
U veću posudu sipati brašno, 2 kašičice soli, ulje, jogurt koji je stajao na sobnoj temperaturi, nadošli kvasac i dodavanjem mlakog mleka umesiti glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite da naraste oko 30 min.
Zelje operite i prokuvajte. Kada se lepo procedi iseckati sitno i pomešati sa sirom. Testo podeliti na 4 dela i svaki razvući u krug. Iseći na 8 troglova ali ako su vam krugovi veliki ili želite manje kiflice isecite na još više trouglova.
Na svaki trougao staviti po kašičicu fila i urolati u kilice.
Poređati kiflice u pleh. Po želji ih možete premazati jajetom pomešanim sa jednom kašikom pavlake i posuti susamom. Ostavite ih još oko 2o minuta pa ih pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 3o minuta.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na PICA KIFLICE.
Нема коментара:
Постави коментар