четвртак, 24. јул 2014.

ARGENTINSKI ĆEVAPI

Kada sam prvi put probala ove ćevape to je bila ljubav na prvi zalogaj. Spolja hrskavi, unutra sočni, sa sezonskom salatom čine savršen obrok :). Za ove ćevape vam ne treba puno sastojaka i mogu slobodno da kažem da su jeftini. Dakle, za malo para dobijete bogovski ručak :D. Argentinski ćevapi su nešto nalik faširanim šniclama samo pohovani.
 SASTOJCI :
3oo gr mlevenog mesa,
3oo gr belog krompira,
1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
so po ukusu,
2 žumanca,
biber ili origano po želji.
Za pohovanje :
2 belanca,
brašno,
prezle. 
 PRIPREMA :
Krompir skuvajte, ohladite i izrendajte. Izmešajte krompir, mleveno meso, sitno iseckan crni luk, beli luk i žumanca. Posolite i začinite po ukusu i dobro umesite.
Od dobijene mase nauljenim rukama oblikujte ćevape i svaki uvaljajte u brašno, pa u ulupana belanca i na kraju u prezle. 
 Pržite ih u dubokom  vrelom ulju, ocedite i servirajte sa sezonskom salatom. 
 Prijatno!


Ne propustite i ovaj recept! Klik na FAŠIRANE ŠNICLE.

Нема коментара:

Постави коментар