Ima li šta lepše od ukusne pite za doručak ili večeru? Ja mislim da nema :). Volim one pite koje su odlične dok su tople i još lepše kad se ohlade. Takva je upravo i ova pita sa grizom i sirom. Bogata sastojcima koji se savršeno slažu, može biti i super predjelo. S obzirom da se stavlja i griz i sir, dobije se na količini, pa ako vam dolazi društvo ovu pitu sa ponosom možete da poslužite, čak iako je spremite dan ranije :).
PRIPREMA :
Prvo napravite premaz.
Jaja umutite viljuškom, pa dodajte jogurt i ulje.
Na kraju dodajte griz i sve lepo promešajte.
Za fil umutite jaja i dodajte sir, pa sve promešajte i posolite po ukusu.
Na prvu koru premažite premaz, zatim na nju stavite drugu koru i opet premažite premazom.
Na treću koru rasporedite fil od sira.
Urolajte kore i složite ih u podmazan pleh.
Ponavljajte postupak dok ne utrošite sve kore i sav materijal.
Trebalo bi da vam je ostalo premaza, dovoljno da premažete pite pre pečenja.
Ako želite pospite susam po njima.
Pecite pitu na 200 C oko 24min, ali to zavisi od vaše rerne, pa proveravajte već posle pola sata.
Pogledajte i video recept.
Pogledajte i video recept.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар