Hladna sladoled torta će vam pomoći da ublažite uticaj visokih temperatura ali će vam i prirediti sjajne trenutke za nepca :D. U vrelim letnjim danima svima prija dobro ohlađeni desert. U potrazi za dobrim receptom nisam naišla na neku tortu bez kore i to me je prilično smorilo. Ko će da peče koru na plus 40, pa makar i na 15 minuta. Zato sam iskoristila meni dobro poznati fil, sa po kojom inovacijom, što je rezultiralo fantastičnim ukusom koji rashlađuje :).
SASTOJCI :
4 kesice šlaga od vanile,
600 ml mleka ili kisele vode za šlag,
3 čaše kisele pavlake (moja kravica od 18o ml),
200g šećera u prahu,
300g čokolade,
po želji seckano koštunjavo voće (bademi, lešnici, orasi).
PRIPREMA :
Šlag umutite prema uputstvu sa kesice.
Dodajte kiselu pavlaku i šećer pa dugo mutite mikserom dok se sve lepo ne sjedini.
Možete dodati jednu kesicu krem fixa ili rastopljenog želatina ako želite lepo stegnutu tortu.
Fil podelite na tri dela.
U jedan dodajte 150g otopljene i maloprohla]ene čokolade.
Drugih 150g rastopite i ostavite takođe da se malo ohladi.
U kalup za torte rasporedite jedan deo belog fila.
Preko rasporedite otopljenu čokoladu i pospite lešnicima ili orasima po želji.
Prekrijte filom od čokolade i na kraju premažite ostatkom belog fila.
Ako je napolju veoma toplo preporučujem da je pre služenja držite pola sata u zamrzivaču.
Sladoled tortu možete dekorisati rendanom čokoladom ili glazurom.
Prijatno!
600 ml mleka ili kisele vode za šlag,
200g šećera u prahu,
300g čokolade,
po želji seckano koštunjavo voće (bademi, lešnici, orasi).
PRIPREMA :
Šlag umutite prema uputstvu sa kesice.
Dodajte kiselu pavlaku i šećer pa dugo mutite mikserom dok se sve lepo ne sjedini.
Možete dodati jednu kesicu krem fixa ili rastopljenog želatina ako želite lepo stegnutu tortu.
Fil podelite na tri dela.
U jedan dodajte 150g otopljene i maloprohla]ene čokolade.
Drugih 150g rastopite i ostavite takođe da se malo ohladi.
U kalup za torte rasporedite jedan deo belog fila.
Preko rasporedite otopljenu čokoladu i pospite lešnicima ili orasima po želji.
Prekrijte filom od čokolade i na kraju premažite ostatkom belog fila.
Ako je napolju veoma toplo preporučujem da je pre služenja držite pola sata u zamrzivaču.
Sladoled tortu možete dekorisati rendanom čokoladom ili glazurom.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар