Nutela torta je jedna od lepših kremastih torti koje se brzo i lako spremaju. Za njenu pripremu je potrebno 15 minuta i ni malo kuvarskog umeća. Tekstura je kremasto penasta, topi se u ustima. Već neko vreme planiram da je napravim ali sam čekala pogodan trenutak jer sam htela da snimam postupak pravljenja. I uspela sam u toj nameri. Wohooo, sreca sreca radost :D. Nadam se da će vam se dopasti :).
SASTOJCI :
PRIPREMA :
Mlevenu plazmu umesiti sa puterom i rendanom čokoladom dodavajući sok od naradže.
Od te smese napraviti koru u kalupu od 26 cm.
Krem sir umutiti sa 50g šećera i vanilinim šećerom.
Podeliti smesu na dva dela.
Slatku pavlaku takođe umutiti u čvrst šlag i podeliti je na dva dela.
Jedan deo dodati u pola smese od krem sira.
Nutelu rastopiti na pari. Za ovaj proces je potrebno svega nekoliko sekundi.
Nutelu dodati u slatku pavlaku i lepo promešati.
U taj deo sa nutelom dodati ostatak krem sira.
Na koru rasporediti prvo beli fil, zatim fil sa nutelom.
Staviti tortu u frižider dok ganache krem ne bude gotov.
Noisette čokoladu izlomiti na kockice i pomešati je slatkom pavlakom.
Otopiti i sačekati da se prohladi.
Ganache krem preliti preko torte.
Ostaviti je u frižideru nekoliko sati, najbolje preko noći, pa je poslužiti i uživati :).
VIDEO UPUTSTVO!
Нема коментара:
Постави коментар