Pesak torta je jedna od najpoznatijih brzih kremastih torti. Može se praviti sa raznim sastojcima i u raznim kombinacijama i uvek će izgledati dobro i primamljivo. Glavni sastojak ove ukusne brze torte je puding koji se deli na tri dela i baš zato je ona kremasta. Uglavnom koristim puding od vanile ali sam ovog puta rešila da isprobam sa pudingom od čokolade. Ukus nam se svideo pa preporučujem ovu kombinaciju ako ste ljubitelj čokolade :D.Dobra strana ove torte je što se ne peče, jeftina je i izuzetno izdašna.
SASTOJCI :
5 pudinga od čokolade ili 25o gr pudinga na merenje,
2 L mleka,
2o kašika šećera,
1oo gr margarina,
3oo gr mlevenog keksa (ja koristim keks na merenje),
1oo gr mlečne čokolade,
1oo gr kokosovog brašna,
šlag za dekoraciju.
PRIPEMA :
Odvojiti čašu mleka od 2 L a ostatak staviti da se kuva. Pet pudinga od čokolade i 2o kašika šećera umešati u mleko koje ste ostvaili sa strane. Kada mleko provri sipati rastopljen puding i mešati dok se ne skuva (pratiti uputstvo sa kesice). Ostaviti puding da se ohladi pa ga mikserom sjediniti sa margarinom koji je odstojao na sobnoj temperaturi.
Podeliti puding na tri dela. U pri deo umešati mleveni keks i taj fil rasporediti na dno tacne obložene sa kalupom za torte. U drugi deo umešati rastopljenu mlečnu čokoladu pa ga rasporediti preko fila sa keksom. U treći deo dodati kokos i to se stavlja na kraju. Tortu staviti u frižider na nekoliko sati, može i preko noći, pa je dekorisati šlagom.
Podeliti puding na tri dela. U pri deo umešati mleveni keks i taj fil rasporediti na dno tacne obložene sa kalupom za torte. U drugi deo umešati rastopljenu mlečnu čokoladu pa ga rasporediti preko fila sa keksom. U treći deo dodati kokos i to se stavlja na kraju. Tortu staviti u frižider na nekoliko sati, može i preko noći, pa je dekorisati šlagom.
Prijatno!
Ne propustite i ovaj recept! Klik na KASATO TORTA.
Нема коментара:
Постави коментар