четвртак, 5. фебруар 2015.

PITULJICE SA MESOM I PRAZILUKOM

Male pite, pituljice, su odlično predjelo, doručak ili večera. Lako se spremaju a najbolje od svega je što ih možete staviti u zamrživač i izvaditi po potrebi, recimo ako vam dolaze nenajavljeni gosti. Na blogu već postoje pituljice sa sirom ali nije na odmet da ponovimo gradivo samo sa drugačijim filom :). Ja sam ih spremala za slavu a naši gosti su bili oduševljeni. Hrskave i ukusne, savršeno se slažu uz salatice a i uz čašu jogurta ne idu loše :). Predlažem da probate ovu laku, brzu varijantu. 

SASTOJCI :
5oog gotovih koraza pitu,
5oog mleveng mesa,
1 veći praziluk,
so po ukusu,
začin po ukusu (biber, origano itd),
ulje za prženje,

ulje za premazivanje,
1 jaje,
1 kašika pavlake,
lan ili susam za posipanje. 

PRIPREMA :
Praziluk sitno iseckajte i propržite ga na malo ulja.
Dodajte mleveno meso i njega proprižite uz povremeno mešanje.
Pitice će biti lepše ako lepo varjačom usitnite meso.
Posolite i dodajte začin.
Prvu koru premažite uljem u tankom sloju.
Preko stavite drugu koru pa rasporedite malo fila.
Urolajte kore.
Postupak ponovite dok ne utošite kore i fil.
Pre sečenja je najbolje da se stegnu u zamrzivaču. 
Ako imate vremena ostavite ih preko noći.
Lakše se seku i fil ne curi.
Prilikom pakovanja u zamrzivač pazite da ih lepo poređate i da stoje ravno.
Ako ne želite da izvadite sve samo ih nožem pažljivo razdvojite.
Kada ih izvadite iz zamrzivača ostavite ih desetak minuta da odstoje na sobnoj temperaturi.

Secite na rolatiće i složite ih u nauljenom plehu ili obloženom pek papirom.
Umutite jaje sa kašikom pavlake i premažite pituljice.
Pospite lan ili susam i pecite ih u zagrejanoj rerni na 2oo C dok lepo ne porumene (oko 2o~25 minuta).
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na PROJICE SA SIROM.

Нема коментара:

Постави коментар