среда, 2. септембар 2015.

SLATKE MAKARONE SA PREZLAMA I CIMETOM

Slatke makarone sa prezlama podsećaju na detinjstvo i kuhinju naših baka. Jelo spremano od davnina skoro da je zaboravljeno. Ipak, ima nas koji volimo stare recepte i čuvamo ih od zaborava :). Toliko se jednostavno spremaju da je greota ne probati ih. O ukusu neću da vam pričam, to morate probati sami :D. 
SASTOJCI :
250g makarona,
6~7 ili više kašika šećera (po ukusu),
10 kašika prezli,

kašika cimeta ili anisa (mada je cimet taj koji im daje neodoljivu notu),
1 vanilin šećer.

PRIPREMA :
Makarone skuvajte po standardnoj proceduri i kada isključite rernu ostavite ih u vodi.
Prezle propžite na malo ulja na laganoj temperaturi dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Dodajte šećer, vanilin šećer i cimet i sve lepo promešajte.
Makarone procedite i pomešajte ih sa prezlama.
Poslužite ih tople ili hladne, odlične su u svakom slučaju :).
Prijatno! 



Ne propustite i ovaj recept! Klik na DOMAĆE KROFNE.

Нема коментара:

Постави коментар