четвртак, 12. март 2015.

KIFLICE SA JOGURTOM~SMAZALICE

Smazalice su sjajno, ukusno pecivo, idealno za one dane kada nemate ideju šta za večeru. Po mom iskustvu ih vole i deca i odrasli i svi im se raduju. Ovo nisu klasične kiflice, a nisu ni kupus kifle, mada ukusom podsećaju. Lepe su i tople i hladne, i ostaju meke i sutradan. Naziv su dobile jer se brzo smažu pa ako ste ljutelj domaćih finih peciva ili vam dolaze gosti, odmah napravite duplu meru :). To preporučujem za sve što vredi, mada se ja trudim da sa vama podelim zaista dobre recepte :D.
Ovo je jedan od boljih recepata za kiflice, videćete :). 
SASTOJCI :
Za testo :
5oog brašna,
2oo ml jogurta,
1oo ml mleka,
pola kockice kvasca (kockica od 4og),
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera,
1 jaje.

Za fil :
1oog margarina ili putera,
2 žumanceta,
1oo ml kisele pavlake,
2oog šunke,
2oog trapista.
Belanca za premaz.

PRIPREMA :
Brašno prosejite u vanglu i dodajte sve sastojke. 
Kvasac samo izmrvite u brašno.
Umesite glatko testo i ostavite ga pokrivenog krpom da odstoji oko 45 minuta.
Žumanca, margarin prethodno izvađen iz frižidera i omekšao i pavlaku umutite mikserom.
Testo izvadite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite ga na dva dela.
Prvu jufku rastanjite oklagijom u pravougaonik i premažite ga sa pola fila od žumanaca.
Na jednu polovinu poređajte pola šunke i trapista.
Urolajte u rolat i isecite na rolatiće. 

Veličina je proizvoljna, možete seći duže ili kraće kiflice.
Najbolje je da uradite sekačem za picu, a ako ga nemate iskoristite neki oštri nož. 
Postupak ponovite i sa preostalim testom i sastojcima.
Prebacite smazalice u pleh obložen pek papirom.
Premažite ih razmućenim belancima. Po želji pospite susam, lan ili kim.
Zagrejte rernu na 2oo C i pecite kiflice dok ne porumene. 
Prijatno! 

Ne propustite i ovaj recept! Klik na KUPUS KIFLIICE.

Нема коментара:

Постави коментар