среда, 12. фебруар 2014.

SOČNI KOLAČ SA GRIZOM I JABUKAMA

Jabuke su mi nekako zimsko voće i sa njima rado u ovom periodu spremam poslastice. Imam ih i u zamrzivaču izrendane i već spremne za kolače pa kad ne znam šta bi spremala super su opcija. Iako ovaj blog imam samo nedelju dana mada smo se družili već na našem sajtu i fb stranici, mogli ste da primetite da ja preferiram brze i lake recepte. Ovo je jedan o takvih i ne zahteva puno vremena a jako je ukusan i sočan.
SASTOJCI :
2 jaja,
1 šolja za čaj  šećera,
1 vanilin šećer,
1 šolja ulja,
1 šolja mleka,
1 šolja pšeničnog griza,
1 šolja sjeckanih oraha
3 kašike kakaa,
1 prašak za pecivo,
4  narendane jabuke,
Preliv:
1 šolja šećera
1,5 šolja mleka
2oo g čokolade za kuvanje
1oo g margarina
     PRIPREMA :

    Umutiti jaja dodavajući šećer i vanilin šećer. Ulje, mleko i jabuke ubaciti u smesu sa jajima pa promešati. Griz, orahe, kakao i prašak za pecivo sjediniti pa dodati u smesu od jaja. Sve lagano izmešati pa izliti u podmazan pleh.  Peći na 2oo C oko 3o minuta.Prokuvati mleko sa šećerom, dodati 5o gr margarina i  1oo gr čokolade.
    Kad se čokolada otopi, preliti preko pečenog kolača, pa ostaviti da kolač upije preliv. Otopiti 100 g čokolade i 50 g margarina i preliti preko ohlađenog kolača, pa ostaviti par sati u frižideru i iseći na kocke. Kolač od jabuka i griza poslužiti posle ručka i drugarima koji će sigurno biti oduševljeni :). 
    Prijatno!

    12 коментара:

    1. Fenomenalan recept, kao i ostali sa bloga :) I ovaj sam probala, super je ispao, a drugi put sam probala da stavim cokoladni griz, pa nisam kakao i ispao je super. :) Hvala na receptima, pratim sa odusevljenjem. Pozdrav!

      ОдговориИзбриши
    2. ja sam pravila i meni je presladak,sledeci put cu staviti samo pola solje secera.

      ОдговориИзбриши
    3. Moj kolac ni malo ne lici na ovaj na slici. Mora da ide brasno u ovaj kolac

      ОдговориИзбриши
    4. Ne ide brasno, bez brasna bi trebao tako da izgleda :)

      ОдговориИзбриши
    5. Pravila, ali mi je malo retko, tj buckavo u sredinikolaca, inace je ukusan, moze se jesti, ali ne mogu lepo seci u kocke, mozda da stavim malo vise griza.

      ОдговориИзбриши